Crystal Complex Ostemo kapszula 100 db Teljes nézet

Crystal Complex Ostemo kapszula 100 db

Erős csontok 50 év felett is! 
Növényi hatóanyagokkal, vitaminokkal a csontok és a gerinc épségéért! 

Bővebb leírás

834

9 db készleten

30 hasonló termék:

Előző
Következő
Crystal Complex Ostemo kapszula 100 db
Cikkszam: 834
3340 Ft / 10.4 bónuszpont
 Kondroitin-szulfát, L-lizin, kalcium, magnézium.
Összetevők: 
kalcium-karbonát 30%, magnézium karbonát 30%, L-lizin, zselatin, kondroitin szulfát93%(cápaporc), D-vitamin (kole-kaciferol) 

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben: 
3 kapszula 
Kalcium: 234 mg **RDA 29,25% 
Magnézium: 117mg **RDA 31,2% 
Kondroitin-szulfát: 93 %---223,3 mg 
D-vitamin kole-kalciferol),:100 uq (*4000 NE) 
**RDA 2000% 
***UL 100% 

Jelentése:* NE:Nemzetközi Egység 
* RDA:a felnőttek ajánlott napi bevitel %-a 
*UL a napi maximális vitamin/ásványi anyag mennyisége%-a


Crystal Complex Ostemo 

Erős csontok 50 év felett is! 
Növényi hatóanyagokkal, vitaminokkal a csontok és a gerinc épségéért! 

A csontritkulás (osteoporosis): 
Korunk betegsége, mivel kisebb-nagyobb mértékben szinte mindenkit érint. Jellemző, hogy a beteg hosszú éveken át panaszmentes, nem észleli a lappangva zajló folyamatot. 
Az első tünetek leggyakrabban bizonytalan jellegű hát- és gerinctáji formában jelentkeznek, később fokozódik a fájdalom, és a törést szenvedett betegek akár rokkanttá is válhatnak. 
Magyarországon több nő hal meg combnyaktörés szövődményei következtében, mint mell, méhnyak- és méhrák miatt. 

Összetevők: 

Kondroitin-szulfát: 
A kondroitin-szulfát, vagy más néven „glycosaminoglycan” a csontok és a porcok fő alkotóeleme. Egészségesen tartja a porcokat azzal, hogy vizet és tápanyagokat juttat beléjük. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy egyéb molekulák szabadon átjuthassanak a porcokon, ami létfontosságú, mivel a porcoknak nincsen vérellátásuk. 

L-lizin: 
Az L-lizin egy esszenciális aminosav. Elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is. Széles körben ismert a herpesz 1 és 2 elleni hatásossága folytán, és néhány öregedéssel összefüggő bőrproblémával szemben is sikeresen alkalmazható. A sejtregeneráló folyamatokhoz szükség van lizinre, hogy a test izmokat, csontokat, és egyéb szöveteket tudjon létrehozni, fenntartani, valamint gyógyítani. Az L-lizin továbbá elősegíti a kalcium felszívódását, valamint kiválasztását, ami a csontok egészsége szempontjából fontos. 

Kalcium: 
Hozzájárul a csonttömeg meghatározásához, a korral járó csontleépülés kialakulásának lassításához, a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyának fenntartásához. A kalcium a csont felépítéséhez elengedhetetlen, továbbá szükséges az ingerület átviteléhez, az izom összehúzódáshoz és a véralvadáshoz. A fiatal felnőttek csontjaiban a kalcium beépülése és kiválasztódása egyensúlyban van. A csontritkulás vagy csonthártyagyulladás esetén ez az egyensúly felborul, a csontokban kevesebb kalcium épül be, mint amennyi onnan kiválasztódik és ennek következtében a csontszervezet meggyengül, hajlamossá válik a törésre. A nőknek általában nagyobb mennyiségű kalcium felvételre van szükségük, mint a férfiaknak. A változás kora után a nőknek csökkent az ösztrogén szintjük, és ezzel csökken a kalcium szintjük is. 

Magnézium: 
Egy átlagos felnőtt test kb. 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz. Ennek kb. 50-50%-a a csontok részét képezi. Minden komolyabb biológiai folyamathoz nélkülözhetetlen, részt vesz az energiatermelésben, a nukleinsavak és a fehérje szintézisében, az idegrendszer és az izmok működésében, a fogak és a csontok felépítésében. Mivel a magnézium a csontok igen fontos építőeleme, segíthet a csontritkulás megelőzésében és kezelésében is. 

Az étrend-kiegészítõ nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 

A felhasználók még nem véleményezték a terméket.

Írja meg véleményét

Crystal Complex Ostemo kapszula 100 db

Crystal Complex Ostemo kapszula 100 db

Erős csontok 50 év felett is! 
Növényi hatóanyagokkal, vitaminokkal a csontok és a gerinc épségéért! 

Írja meg véleményét